Fascia Manipulation the Stecco Method

Jeg har uddannet mig i Fascia Manipulation the Stecco Method i Berlin 2016.

Fascia Manipulation the Stecco Method er en bindevævsuddannelse målrettet til læger og physioterapeuter. Behandlingen går ud på at manipulere manuelt med finger/kno/albue i centerområder på kroppen, hvor patienten har problemer i forhold til smerter, manglende bevægelighed, akut opstået skade, migræne mm. Og metoden bruges også til patienter, der har smerter, som ikke kan ses på scanninger, ultralyd mm.

Jeg vil bruge min nye viden inden for fascia manipulation i undervisningen. En fascia manipulation time (bindevævsmanipulation) efter Stecco metoden vil foregå stille og roligt, hvor der arbejdes med små bolde og foamruller.

Fascia Manipulation på bolde giver en fantastisk følelse af mere bevægelighed og velvære. Efter en fascia manipulation time vil man føle sig mere let, bevægelig, frigjort og kraftfuld. Flere får bedre søvn og mere energi til fysisk aktivitet efterfølgende.

Jeg glæder mig til at implementere, hvad jeg har lært om fascia systemet i min undervisning – The Stecco Method.

Hvad er fascia/bindevæv

  • Den dybe fascia (bindevæv) er velorganiserede, tætte og løse fiberholdige lag, der interagerer med musklerne. Et smidigt og løsnet bindevæv har stor betydning for din bevægelsesfrihed. Kan anbefale dig at opleve, hvad en træningstime gør for dit velvære.
  • Godt supplement til al anden træning og til en god livskvalitet.

Fascia – bindevævet – har også betydning for:

  • Ledsansen – Fasciae (bindevævet) har betydning for ledsansen, som er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstillinger og kroppens placering i rummet.
    Det er kroppens evne til at vide, hvor meget muskelkraft, der skal til for at udføre en bevægelse inklusiv koordinationen og hastigheden af denne.